5 bijzondere redenen om in Ingelmunster te wonen!
Logo_SaffierImmo_Horizontaal

Uw partner voor uw thuis

Logo_SaffierImmo_Baseline

5 bijzondere redenen om in Ingelmunster te wonen!

Saffier_Ingelmunster_Kasteel

Ingelmunster: the place to be?

 

Dit zou wel eens kunnen! Ingelmunster, een dorp in het zuiden van West-Vlaanderen, met heel wat troeven. Enerzijds is ons fantastisch kantoor er gevestigd, maar er is nog veel meer.

 

Ingelmunster telt op dag van vandaag meer de 11.000 inwoners,  het is een gemeente die leeft, met bezienswaardigheden, veel horeca en vooral mensen die nog buiten komen. Er is geïnvesteerd in groenzones, speelpleintjes en jeugdwerking. Hier bevinden zich verschillende scholen, een hondenweide en zelfs een speelbos.

 

Maar waarom kiezen om in Ingelmunster te wonen, wat heeft deze gemeente te bieden aan zijn inwoners? Vijf bijzondere reden op een rij:

 

  1. Het is een gemeente waar je energie kwijt kan. Enerzijds de verschillende wandel- en fietsroutes, anderzijds de vele sportclubs: volleybal, voetbal, wielrennen, maar ook judo, boksen, krachtbal, turnen, …. Voor ieder wat wils, zelfs duimworstelen is hier aan de orde.
  1. De samenhorigheid van de Ingelmunstenaren is zeker het benoemen waard. Zo wordt Yves Lampaert steeds massaal aangemoedigd en troept er veel volk samen op de markt bij evenementen. Enkele voorbeelden: de grote schermen bij de Rode Duivels, de braderie, brielstroate, ….
  1. Een volgende reden is dat Ingelmunster de sleutel van West-Vlaanderen is. Zo genoemd in de Middeleeuwen door zijn centrale ligging tussen Brugge en Kortrijk. Ook op dag van vandaag een zeer vlot bereikbare gemeente, zowel met het openbaar vervoer (bus en trein), als met de auto.
  1. Een gemeente met een eigen folkfestival: LABADOUX; een gezellige, familiale beleving, die samen met de Menne-, Krieke- en contrabasfeesten de zomer kleur geven. Ingelmunster leeft en dat zal iedereen geweten hebben.
  1. Supermarkt op wandelafstand. Hoe gemakkelijk is het om winkels kortbij te hebben.

Maar niet enkel de winkels op zich, maar ook de openingsuren, zowel op zondag als ’s avonds kan je in Ingelmunster je producten vinden.

Wil jij ook jouw woning verkopen?

Wij doen gratis een waardebepaling van jouw pand.